Fly drive naar Andalusië

Wij vergelijken
vliegvakantie aanbieders

Een fantastische Fly drive naar Andalusië

Andalusië is uiterst geschikt als vakantiebestemming. Andalusië heeft prachtige steden, schitterende bezienswaardigheden, witte bergdorpjes, en een rijke geschiedenis. Andalusië is het best te bezoeken door een fly drive vakantie. Andalusië is een grote regio, waardoor de bezienswaardigheden erg verspreid liggen. Niet alle bezienswaardigheden zijn ook te bezoeken met de trein of de bus. Door een fly drive vakantie kun je het meeste zien van deze fantastische regio!

Hoe werkt een fly & Drive Andalusië?

Bij een Fly en Drive Andalusië vlieg je naar deze regio en op de luchthaven staat een auto voor je klaar. Je verblijft de hele vakantie in één accommodatie en vanaf hier kun je met de auto de hele regio verkennen. De vlucht, accommodatie en huurauto zitten inbegrepen in de prijs. De accommodatie is op basis van logies en beschikt over allerlei voorzieningen. Je mag bij een Fly & Drive Andalusië zelf bepalen welke plekken je wilt bezoeken: dit is helemaal vrij.

Algemene informatie over Andalusië

Andalusië is één van de zeventien autonome regio’s van Spanje en ligt in het zuiden van het land. De regio heeft een oppervlakte van 87.598 km² en er wonen ongeveer 8 miljoen mensen. Hiermee is Andalusië de grootste regio van Spanje. De grootste stad en hoofdstad van de regio is Sevilla en deze regio grenst onder andere aan Portugal en aan de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden

In de regio Andalusië zijn prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken. Zo kun je bezoek brengen aan Sevilla. Eigenlijk is deze hele stad een bezienswaardigheid. Breng in deze stad een bezoek aan de gotische kathedraal, het historische koninklijk paleis Alcázar van Sevilla, het maritiem museum Torre del Oro, de klokkentoren Giralda en het stierenvechtmuseum. Op een uurtje rijden van Sevilla ligt de stad Cordoba. In deze stad vind je de derde grootste moskee van de wereld en binnenin zit een schitterende kathedraal. De ene na grootste stad van Andalusië is Malaga.

In Malaga kun je een bezoek brengen aan het militaire gebouw La Alcazaba, het kasteel Castillo de Gibralfaro, de stierenvechtarena Plaza de Toros, een kathedraal en een Romeins theater. Aan de voet van de bergketen Sierra Nevada ligt de stad Granada. Hier vind je veel culturele bezienswaardigheden, zoals het paleis Alhambra, het Koninklijke Kapel Capilla Real en de Arabische wijk El Albayzin. Verder kun je in Andalusië nog een bezoek brengen aan de plaatsen Ronda, Malaga, Cadiz en Nerja.


Handige reistips & deals

Fly drive naar Andalusië

Andalusië is uiterst geschikt als vakantiebestemming. Andalusië heeft prachtige steden, schitterende bezienswaardigheden, witte bergdorpjes, en een rijke gesc...

De mooiste plekken van Tenerife

Tenerife is een populaire bestemming voor de zonliefhebbers en veel mensen denken dan ook bij Tenerife aan de goudgele zandstranden, de helderblauwe zee en het ...