De mooiste plekken van Tenerife

Wij vergelijken
vliegvakantie aanbieders

Wat je absoluut moet zien tijdens jouw vakantie in Tenerife

Tenerife is een populaire bestemming voor de zonliefhebbers en veel mensen denken dan ook bij Tenerife aan de goudgele zandstranden, de helderblauwe zee en het aangename klimaat. Tenerife heeft prachtige goudgele zandstranden. Maar Tenerife heeft veel meer dan dit! Het eiland kent een aantal schitterende bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden zijn zowel leuk voor de actieve vakantieganger als voor de minder actieve vakantieganger. Welk van de onderstaande plekken ga jij bezoeken tijdens je vakantie naar Tenerife? Ze zijn allemaal net zo aantrekkelijk!

Piramides van Güímar

Dit zijn zes piramides die bestaan uit rechthoekige vormen en zijn op een bijzondere manier op elkaar gestapeld. De lavastenen komen niet uit de omgeving, maar van een andere plek elders op het eiland.

Nationaal Park Del Teide

In dit nationaal park ligt de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje. De Pico del Teide is een slapende vulkaan van 3718 meter hoog. Je kunt de vulkaan beklimmen en er gaat een kabelbaan naar boven. Vanaf de Pico del Teide heb je een prachtig uitzicht over het park en over de vulkanische rotsen. Het park bestaat uit een variantie aan vulkaanlandschappen en in het westen kun je gifzwart vulkaangesteente bekijken.

Garachico

Dit is een van de meest authentieke plaatsen op het eiland. Dit eiland ligt in het noorden van Tenerife en er zijn veel traditionele woningen, kloosters en historische gebouwen.

Masca

Masca is een piratendorp en ligt in het noorden van het eiland. Masca ligt in op de top van de Macizo de Teno. Vanaf dit bergdorpje heb je een panoramisch uitzicht. Je kunt door de Mascakloof wandelen en deze wandelroute eindigt op een klein rotsenstrand.

Musea

Tenerife kent ook een redelijk hoog aantal musea. De meeste musea beschikken over een enorme kunstcollectie. In Candelaria ligt het museum van Dimas Coello. Dimas Coello was een van de grootste kunstenaars van Tenerife. Ook een aanrader is het in Puerto de la Cruz gelegen archeologisch museum en het man en natuur museum (Museo de la Naturaleza y el Hombre) in Santa Cruz.


Handige reistips & deals

Fly drive naar Andalusië

Andalusië is uiterst geschikt als vakantiebestemming. Andalusië heeft prachtige steden, schitterende bezienswaardigheden, witte bergdorpjes, en een rijke gesc...

De mooiste plekken van Tenerife

Tenerife is een populaire bestemming voor de zonliefhebbers en veel mensen denken dan ook bij Tenerife aan de goudgele zandstranden, de helderblauwe zee en het ...